Сглобяеми къщи

Система от лека стоманена рамка: основни предимства и характеристики

Принципът, върху който е изградено строителството в последно време, е индустриализацията на процесите и строителните решения, които все повече водят до фабрична обработка, ускоряване и оптимизиране на всички дейности на работното място, както ще забележите, че обичаме да посочваме в не една от статиите си.

За да ви помогнем да разберете по-добре тази концепция, ще използваме перфектен пример: автомобили. Нека си представим еволюцията на автомобилния или корабостроителния сектор например. И в двата случая всичко се е променило: използваните материали и, очевидно, процесите. Всъщност индустриализираната методология, която все повече се налага, впоследствие доведе до промяна в крайния продукт.

Днешните коли и кораби не са същите, каквито са били; превозните средства и корабите, които имаме, са резултат от важна еволюция, която ги е направила по-технологично напреднали, екологични и изградени с промишлени процеси.

По същия начин се надяваме, че модерните сгради също могат да бъдат трансформирани по този начин. Немислимо е същите строителни методи, използвани през 70-те години например, да са валидни и днес. Имаше иновации, които засегнаха и строителния сектор и които решително промениха както начина на производство, така и начина на работа.

Всъщност в това отношение можем да споменем системата „Лека стоманена рамка“ (ЛСР) или, както е още известна, системата за лека стоманена/метална конструкция.

Системата „Лека стоманена рамка“, подобно на всички системи за сухо строителство като цяло, е неразделна част от технологиите използвани за външно строителство и може да се прилага при различни строителни методи и видове.

Характеристики на леката стоманена рамка

EasyHouseBuild работи на пазара на сглобяеми конструкции, предлагайки интегрирана строителна система за изграждане на модулни и мащабируеми сгради, използвайки за тази цел леки стоманени конструкции, които могат да се комбинират с горещо ламинирани стоманени конструкции.

Сглобяемите сгради, които интегрират сухо строителство с лека стоманена рамкова конструкция, са бързи за изпълнение, предлагат повече безопасност на работното място, намаляват въздействието върху околната среда, гарантират енергийна ефективност и акустичен комфорт. Освен това всички сгради, построени с тази техника, са устойчиви на земетресения.

Бихме искали да подчертаем следните основни характеристики на системата „Лека стоманена рамка“ (ЛСР):

 • Възможност за адаптиране към различни архитектурни решения;
 • Изграждане на сгради с високи енергийни, акустични и безопасни показатели при земетресения и пожари;
 • Индустриализацията на системата, която гарантира интеграция на производствената система и дизайна, за отлично качество;
 • Лекотата на сухото строителство, съчетана с високата издръжливост на стоманените конструкции.

Както сме изтъквали много пъти преди, системата „Лека стоманена рамка“ (ЛСР) е бъдещето на строителната индустрия. Нека видим как техническата литература е дефинирала „Лека стоманена рамка“или (ЛСР):

конструктивна система, базирана на конструкции, съставени от студено оформени стоманени елементи, произведени чрез студено огъване или профилиране на тънки стоманени листове.

От своя страна има два метода на изграждане, които могат да бъдат приложени в зависимост от нуждите на дизайна:

 • Платформена система: когато конструкцията се изгражда етаж по етаж, така че долният етаж може да служи като опора за изграждането на горния етаж. Стените не са непрекъснати и натоварванията се пренасят върху стените на долния етаж през стоманената конструкция;
 • Балонна система: стените са непрекъснати на повече от един етаж и таванското помещение е свързано с тях. При тази система товарите преминават от горния към долния етаж, без да се засяга структурата на таванското помещение.

Какви са предимствата на тази строителна техника?

Едно от основните предимства на системата „Лека стоманена рамка“ като строителна техника е много ниската, почти нулева нужда от поддръжка. С течение на времето много строителни материали се влошават. Това не е така при системата от стоманени конструкции.

Стоманата запазва своите технически и структурни характеристики през целия си жизнен цикъл; това означава, че това е материал, особено подходящ за проектиране на употреби с открити елементи и такива, оставени изложени на атмосферни влияния.

Освен това, благодарение на своите физически характеристики, стоманата не е атакувана от микроорганизми, като мухъл, гъбички и бактерии, а също така е имунизирана срещу влага. Това го прави идеалният дълготраен и ефективен строителен материал.

Ето някои други предимства на системата „Лека стоманена рамка“:

 • Скорост на строителството и следователно спазване на сроковете за доставка;
 • Възможността да не се използва голямо подемно оборудване, тъй като материалът е много лек;
 • Значителни икономии на вода по време на строителната фаза, основен елемент за традиционните строителни методи;
 • Лесен транспорт и проследимост;
 • Спестяване на място благодарение на решенията за високопроизводителни и компактни стени, които позволяват увеличаване на нетната подова площ, минимизиране на отпадъците.

Ако това не е достатъчно, ви препоръчваме нашата по-обширна тема по въпроса за предимствата или:

Прочетете >> Какви са предимствата на къщите с метални конструкции?

Какво можем да направим за вашия проект?

Благодарение на ноу-хау и огромният опит в стоманените конструкции, инженерното подразделение на EasyHouseBuild разработи персонализирана и оптимизирана строителна система „Лека стоманена рамка“ – целият процес, от проектирането до производството и монтажа, е изключително прецизен и гарантира най-доброто представяне.

Всъщност нашият технически офис може да предложи подкрепа на дизайнери и на предприятия от първите етапи на архитектурния дизайн, за да премине след това към фазата на подробния технически проект и всички проекти, необходими за изграждане на място.

Някои от нашите системи всъщност могат да бъдат сглобени и извън обекта, като по този начин са предварително сглобени във фабриката в стенни, подови или покривни елементи, които се монтират много бързо и лесно от работниците на работното място.

Сградите, които могат да бъдат построени, варират от:

Разгледайте ги и при нужда се свържете и говорете с член на екипа на EasyHouseBuild още днес на (+359) 88 725 78 88 или ни пишете на office@easyhousebuild.com. Като алтернатива можете да се свържете с нас, като използвате формуляра за контакт. Очакваме да се чуем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *