Как го правим?

ЕТАПИ НА ИЗГРАЖДАНЕ

Научете повече за стъпките при започването на нов обект..

01.

Проектиране и изготвяне на конструктивен и архитектурен проект.

Инжинер конструктор изчислява вида конструкция, с който трябва да бъде изградена къщата като залага ветробранни, подпорни, разпорни и допълнително подсилващи профили и обозначава местоположението за монтажа им.

При самия монтаж обикновено се започва от долната рамка, която описва формата на самата къща или бунгало, след това се вдигат всички вертикални профили (носещи колони), вертикалните профили за всички отвори (врати,прозорци,ролетни щори и т.н.), ветробранни, подпорни,  разпорни и подсилващи профили.

02.

Изграждане на металната конструкция

Метална конструкция e най-важната и отговорна част от работата, представлява изграждане на носещия скелет на къщата от метални профили по такъв начин, че трябва да може да понесе всички натоварвания от облицовките на стените и покрива, да няма никакви вибрации и измятания по време на експлоатация на къщата.

Покривната конструкция се монтира последна по начин, който позволява да издържи покривната облицовка от метални керемиди или ретро клик панели, не само в благоприятни климатични условия, а при снеговалеж, дъжд, силен вятър. Металната конструкция може да бъде изградена върху бетонен фундамент или бетони стъпки, като се закрепва стабилно върху тях.

03.

Облицоване с термопанели.

Облицовка на стените – това е вторият етап от изработката и обикновено става с термопанели с различна дебелина- 4, 5, 6, 8, 10, 12 см. , термопанела е надежден материал, който вече се доказа на пазара, няма топлинни загуби, корозия и като цяло е неподвластен на времето и експлоатация.

Идеално равната му повърхност позволява след него да бъдат монтирани различни видове топлоизолационни системи с мазилки, сайдинг, окачени фасади, етайл бонд и всички възможни системи за външни стени.

04.

Поставяне на покривна конструкция(метални керемиди или ретроклик панели) и монтаж на врати и дограма.

Покрив – изграждат се по два начина.

Първият начин е с покривни сандвич панели с различна дебелина 4, 5, 6, 8, 10, 12 см. и цвят по каталог от RAL, с всички прилежащи водобранни и завършващи елементи, както и системи (олуци) за отвеждане на дъждовната вода.

Вторият начин и най-предпочитан начин са покривните системи на BILKA, метални керемиди, ретро клик панел. Монтажа се осъществява като се следват няколко основни правила:

  • първо се полага дишащата паромембрана на BILKA, през която отгоре надолу е невъзможно да премине вода, конденз или пара и същевременно пропуска въздуха с частици пара, който се образува вътре в помещениет нагоре – т.е. пропуска отдолу нагоре но не и от горе надолу!
  • Металните керемиди и ретро клик панела са от пластифицирана ламарина с различни дебелини и цветове, те биват обикновенни, MAT, GRANDE MAT, SUPER GRANDE MAT, като гаранцията им започва от 5 до 30г. според монтирания модел, който се избира от предоставен каталог.

Монтажа е бърз и надежден в тази система също са вкл.всички водобранни, билни, калканни и завършващи елементи и ситеми за дъждовна вода.

05.

Поставяне на външна облицовка – сайдинг или топлоизолационна система с минерална мазилка.

Дограми и врати – използват се продукти доказали се на нашия пазар. Монтират се изключително качествено тъй като преди самия монтаж им е изработена така наречената ,,черна каса,, от металната конструкция, която на практика е идеално нивелирана и оразмерена, и позволява здраво захващане на дограмите, и вратите с винтове за директен монтаж.

Важно! – Преди самото поставяне на дограмата и вратите ,,черната каса,, се облепя с топлоизолационна лента 3мм., и чак тогава се поставят дограми и врати.

06.

Поставяне на ВИК и ЕЛ инсталация и изграждане на преградни стени от гипсокартон, предстенни обшивки и окачени тавани.

Ел.инсталация – изработва се по всички съвременни изисквания. Затова, може би единствената особеност е, че задължително трябва да има гръмоотвод тъй като в тези къщи има много метал!

ВиК инсталации и вентилации – изработват се по всички съвременни изисквания и стандарти за експлоатация.

Преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани – стандартни системи на сухото строителство вкл.метални конструкции, минерална вата 5 см. , и затваряне с гипскартон според предназначението на помещението (обикновен, влагоустойчив, пожароустойчив), шпакловка, боядисване или различни видове декоративни бои и мазилки, или плочки за баните и мокрите помещения.

07.

Полагане на шпакловка и боядисване.

08.

Полагане на подови настилки(ламинат или плочки).

Подови настилки – също като при другите къщи, и тук могат да бъдат използвани всички видове подови настилки – вкл. изравнителни замаски, подложки, декинги.

09.

Монтиране на контакти и ключове.

10.

Проекта е завършен до ключ

При проекти завършени до ключ, банята се издава напълно оборудвана.

Според степента на завършване на къщата по договор тя може да бъде издадена на етап ,,до тапа,, или ,,до ключ,,.

Лесното решение да създадеш своят нов дом!

Безплатна консултация за вашият проект

Оставете вашият телефон и ще се свържем с Вас!
  • Вашият телефонен номер